步行日/會 icon 步行日/會

好多人都話, 做網台都係缺少運動嘅宅男, 我地就同大家做少少運動, 行多幾步, 活動下身體, 做節目都做得順利D!!

拍拖除左行商業涼冷氣, 都可以行下山活動下嘅!!

支持香港漫畫創作改篇之餘, 由旺角行去文化中心睇劇, 行多幾步, 精神D, 睇劇個陣都集中D!!

隊長日記 icon 隊長日記
diary_img
閱讀更多

行路去食十八樓燒肉

難得有香港漫畫可以改篇為舞台劇, 當然全力支持。
睇劇之前同朋友出左旺角行街買野, 旺角去文化中心睇劇, 咁緊係行過去喇!!!

劇好睇, 又可以行多幾步, 而家天氣唔太熱, 都幾舒服幾易行, 不過空氣就差D, 希望多D人會選擇行多兩步, 少用交通工具, 咁樣空氣質素都可以改善, 行起上黎就更加舒服!!

diary_img
閱讀更多

行路返去開網台

成日都有人話「宅男唔做運動」, 其實, 鍾意動漫畫都唔一定唔可以做多少少運動!!
襯逢星期五晚都要做直播, 約埋幾個網台朋友, 一齊由葵芳行返葵興studio。做節目前行多幾步, 人都精神D, 做節目個陣都醒神D呀!!!

diary_img
閱讀更多

輕鬆行山半日遊

星期日, 同女友大人食完晏就休息一陣之後就出發去魔鬼山嘅歌賦炮台!

雖然多上斜路段, 但大多數都係石屎路唔算難行, 大概一個鐘左右就行到去炮台, 睇下風景, 影幾張相, 食少少野補充體力, 睇埋日落就落山喇!!