隊長日記 icon 隊長日記

第三日:大家行咗未呢?

Kirsten

「我們是步隊」計劃 今天是第三次的步行日,大家行咗未呢?

除咗我自己行,過去兩星期,有唔少朋友響應,有幾個朋友話放工真係行咗幾個地鐵站返屋企有幾個朋友話放工真係行咗幾個地鐵站返屋企。有個朋友send比我話行咗千幾步,不過佢十年都唔會行多幾步路,所以佢呢千幾步好珍貴。

你都由呢家開始行多啲啦!一個人行嘅力量可能好細,但集合10人、100人、甚至1000人,力量就會變得好大!

我們一起支持以步行代替交通工具,搭少程車,減少汽車排廢,嚮應保護地球!
讓我們繼續與柬童同行
大家只要將這天的步行數目,影張相再send比我,inbox或WhatsApp我都可以,每位send步行數目相片給我的,活動就捐出$10給柬蒲寨村落的孩子,給他們用作買鞋子之用。
「與柬童同行 愛空氣 愛地球」
暫時半日行了七千多步,要繼續行多d😁

http://www.facebook.com/WeAreTransport.org

#步行 #空氣污染 #觀塘海濱 #柬蒲寨 #我們是步隊 #WeAreTransport#CleanAirNetwork #HongKongJockeyClubCharitiesTrust #健康空氣行動#BuddiesForLife #童夢工場

分享

最近發佈

  • diary img
    步行。上學4

    返學依然如常平静,而放學幫忙做壁報,四處走去,回家路上由於巴士已經有好多人,所以選擇走路,夜空冇太多雲,深沉的夜空比人一種好安靜既感覺

  • diary img
    公事沙田行

    因公事入左去沙田,重見到人撞車...

  • diary img
    殺入工廠區

    約左人係西鐵站,所以就係屋企行過去