隊長日記 icon 隊長日記

第四日:開始買鞋俾柬童喇!

Kirsten

今天又是「我們是步隊」計劃 第四次的步行日,期待大家再次一起參與!

除咗繼續行多步,唔搭車外,我今日亦開始用籌得嘅錢買鞋俾柬埔寨嘅小朋友,亦準備緊24號嘅步行會。

誠邀大家一起參與我們平安夜的步行聚會,早上10時在觀塘碼頭集合,一起行到郵輪碼頭,在那裡一起野餐,再一起行回觀塘apm解散,全程約三小時。

而多得大家的嚮應,我們已經買了第一批鞋子給柬蒲寨村落的小朋友,齊齊著上鞋子上學去!
讓我們繼續與柬童同行
大家只要將這天的步行數目,影張相再send比我,inbox或WhatsApp我都可以,每位send步行數目相片給我的,活動就捐出$10給柬蒲寨村落的孩子,給他們用作買鞋子之用。
「與柬童同行 愛空氣 愛地球」

http://www.facebook.com/WeAreTransport.org

#步行 #空氣污染 #觀塘海濱 #柬蒲寨 #我們是步隊 #WeAreTransport#CleanAirNetwork #HongKongJockeyClubCharitiesTrust #健康空氣行動#BuddiesForLife #童夢工場

分享

最近發佈

  • diary img
    步行。上學4

    返學依然如常平静,而放學幫忙做壁報,四處走去,回家路上由於巴士已經有好多人,所以選擇走路,夜空冇太多雲,深沉的夜空比人一種好安靜既感覺

  • diary img
    公事沙田行

    因公事入左去沙田,重見到人撞車...

  • diary img
    殺入工廠區

    約左人係西鐵站,所以就係屋企行過去